تقریبا هر کسب و کاری به یک وبسایت نیاز دارد. داشتن وبسایت به تنهایی نیز کافی نیست و صفحات آن باید در رتبههایی برتر در جستجوهای مرتبط دیده شود. از همین رو میتوان گفت که هر کسب و کاری به فرآیند سئو (SEO) نیاز دارد.
اگر کسب و کار شما دارای محصولات و خدماتی است که توسط مشتریان در گوگل جستجو میشوند، قطعا به سئو نیاز دارید. هر بیزینس یا شرکتی باید مطمئن شود که محصولات و خدماتش، توسط مشتریان بالقوه خود پیدا خواهد شد.
با وجود اینکه سئو میتواند برای هر کسب و کاری در هر صنعتی موثر باشد، اما برخی از صنایع به فرآیند بهینه سازی وبسایت بیشتر نیاز دارند و بخش بزرگی از درآمد آنها از ترافیک ارگانیک ورودی از گوگل بدست میآید.
در این مقاله میخواهم صنایع اصلی را برای شما نام ببرم که از سئو به عنوان استراتژی اصلی بازاریابی دیجیتالی خود استفاده میکنند.
1-فروشگاههای آنلاین
سئو یک فرآیند حیاتی برای وبسایتهای فروشگاهی است. محصولات فروشگاههای آنلاین باید رتبه بالاتری نسبت به رقبای خود داشته باشند، در غیر این صورت توسط مشتریان و جستجوگران دیده نمیشوند.
فروشگاههای آنلاین هیچ پایگاه فیزیکی ندارند (البته برخی از فروشگاههای آنلاین دارای فروشگاه و مغازه فیزیکی هستند) و تمام تعاملات آنها با مشتریان از طریق داراییهای دیجیتالیشان مانند وبسایت و شبکههای اجتماعی صورت میگیرد. این به معنای آن است که مشتریان تنها در صورتی میتوانند فروشگاههای آنلاین را پیدا کنند که برای جستجوهای مرتبط رتبه بندی شده باشند.
فروشگاههای آنلاین زیادی در ایران وجود دارند که بدون داشتن حتی یک فروشگاه فیزیکی، از یک یا چند پاساژ بزرگ بیشتر فروش دارند. قطعا همه ما یک بار به دیجی کالا سر زدهایم یا خریدی از آن انجام دادهایم. یکی از دلایل برند شدن این فروشگاه آنلاین و کسب موفقیت، استفاده از استراتژیهای سئو فروشگاهی است.
اگر شما هم صاحب یک فروشگاه آنلاین هستید و میخواهید محصولات خود را در مقابل مشتریان بالقوه بیشتری قرار دهید، میتوانید از خدمات سئو فروشگاهی من استفاده کنید. با بهینه سازی فروشگاه آنلاین شما، رتبه صفحات وبسایت و محصولات شما افزایش پیدا خواهد کرد و ترافیک ارگانیک و مشتریان بیشتری به وبسایت شما وارد خواهند شد.
2-کسب و کارهای حوزه پزشکی
متخصصان پزشکی، دندان پزشکان و به خصوص پزشکهای فعال در حوزه زیبایی، سرمایهگذاریهای زیادی بر روی سئو وبسایت خود انجام میدهند. افراد بنا به دلایل مختلفی به دنبال سایتهای پزشکی میگردند. برخی به دنبال پیدا کردن اطلاعاتی در مورد یک بیماری خاص هستند و برخی دیگر برای رزرو زمان ویزیت دکتر در نزدیکی خود، در گوگل جستجو میکنند.
به همین دلیل استفاده از سئو محلی به وبسایتهای پزشکی کمک میکند تا برای جستجوهایی که از نظر جغرافیایی در نزدیکی آنها صورت میگیرد، رتبه بندی شوند.
البته ناگفته نماند که بهینه سازی وبسایتهای پزشکی از سختی بسیار بالایی برخوردار است و گوگل توجه ویژهای به این وبسایتها دارد. گوگل با معرفی مفهوم E-A-T اعلام کرده است که توجه ویژهای به این وبسایتها دارد و وبسایتهایی که توسط افراد غیر متخصص ایجاد شده باشند و دارای محتوای غیر تخصصی باشند، در رتبههای برتر SERP به نمایش در نخواهند آمد.
3-صنایع مرتبط با فرهنگ و گردشگری
حوزه گردشگری یکی از رقابتیترین حوزههای موجود در اینترنت است. یکی از موثرترین راهها برای یافتن اطلاعات گردشگری و مکانهای دیدنی یک شهر، جستجوی آنلاین در گوگل است.
وبسایتهای زیادی وجود دارند که انواع خدمات گردشگری از جمله فروش بلیط، رزرو هتل، ارائه تور گردشی و حتی مقالات آموزشی در مورد اماکن گردشگری و باستانی هر شهر، استان و کشور، در اختیار کاربران خود قرار میدهند.
فرآیند سئو به این سایتها کمک میکند تا خدمات و محتواهای خود را در اختیار کاربران بیشتری قرار دهند. دیده شدن بیشتر این وبسایتها به معنی فروش بیشتر و کسب درآمد بالاتر است.
4-استارت آپها و کسب و کارهای کوچک
سئو یک استراتژی حیاتی برای استارت آپها و کسب و کارهای کوچک است. سئو از این جهت برای کسب و کارهای کوچک و استارت آپها مهم است که به آنها کمک میکند تا خود را به عنوان یک متخصص در صنعت و حوزه کاری خود معرفی کنند.
معمولا کسب و کارهای کوچک از آگاهی از برند، منابع و درآمد محدودی برخوردار هستند. اما سئو چرا برای چنین کسب و کارهایی مفید است؟
اول اینکه سئو یک استراتژی بازاریابی بسیار ارزان و مقرون به صرفه است. سئو در واقع یکی از مقرون به صرفهترین استراتژیهای بازاریابی موجود است. استفاده از سئو به کسب و کارهای کوچک کمک میکند که با داشتن منابع محدود بتوانند به مخاطبها و مشتریهای بیشتری دست پیدا کنند.
علاوه بر این داشتن استراتژی سئو مناسب به کسب و کارهای کوچک و استرات آپها کمک میکند تا در کنار بیزینسهای بزرگ دیده شوند و سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهند.
با وجود اینکه سئو مزیتهای زیادی را برای این دسته از کسب و کارها به همراه دارد، اما بهینه سازی وبسایتهای کوچک و رقابت با وبسایتهای بزرگ و شناخته شده بسیار سخت میباشد.
اگر مدیر یک کسب و کار کوچک هستید و میخواهید وبسایت خودتان را در رتبههای برتر گوگل به نمایش بگذارید، توصیه میکنم که از خدمات بهینه سازی وبسایت حرفهای استفاده کنید تا از مزیتهای بیشمار سئو بهرهمند شوید.
5-نرم افزارهای خدماتی آنلاین (SaaS)
در سالهای اخیر استفاده از نرم افزارهای آنلاین در بین کاربران بشدت افزایش یافته است. نرمافزارهایی که به عنوان یک سرویس ارائه میشوند و به اختصار به آنها SaaS گفته میشود به دلیل مدل سودآور و مقیاسپذیرشان، از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار شدهاند.
سئو برای این کسب و کارها بسیار مهم و حیاتی است، زیرا این دست از کسب و کارها با استفاده از روشهای بازاریابی سنتی، هیچ وقت به موفقیت دست پیدا نمیکردند. از طرفی روزانه به تعداد شرکتهایی که نرم افزار آنلاین ارائه میدهند، اضافه میشود. سئو به شرکتهای SaaS کمک میکند تا خود را از رقبای موجود متمایز کنند و به رهبر بازار تبدیل شوند.
6-کسب و کارهایی که به صورت محلی فعالیت میکنند
بهینه سازی محلی وبسایت، عملکرد متفاوتتری نسبت به سئو کلی وبسایت دارد. شاید یک کسب و کار در نتایج جستجو یک کوئری دیده نشود، اما در نتایج محلی همان کوئری رتبه بندی خوبی داشته باشد.
کسب و کارهای محلی که دارای یک پایگاه فیزیکی (مغازه، فروشگاه، دفتر و …) هستند میتواند با استفاده از سئو لوکال، از مزیتهای بیشتری برخوردار شوند. حتی شرکتهای تعمیراتی و خدمات خانگی که عمده مشتریان آنها به صورت محلی است، نیاز شدیدی به سئو محلی دارند.
استفاده از سئو محلی به این بیزینسها کمک میکند تا در جستجوهای محلی دیده شوند و ترافیک ارگانیک بیشتری جذب نمایند. از طرفی سئو محلی کمک میکند تا مشتریانی که به صورت حضوری به آنها مراجعه میکنند، افزایش پیدا کنند.
7-موسسات حقوقی و وکلا
این دسته از کسب و کارها به صورت تخصصی در یک زمینه خاص فعالیت دارند. مخاطبهای این موسسات را افرادی تشکیل میدهند که به دنبال یافتن راهحلهایی برای مشکلات قانونی خود هستند.
اکثر وکیلها و موسسات حقوقی به صورت محلی فعالیت میکنند و در یک شهر یا استان خدمات ارائه میدهند. سئو محلی میتواند به بهبود رتبه بندی و افزایش ترافیک ارگانیک این کسب و کارها کمک کند.
8-برندهایی که از رقبای زیادی برخوردار هستند
تقریبا هر حوزه کاری که در آن رقابت آنلاین زیادی وجود دارد، شدیدا به فرآیندهای سئو نیاز خواهند داشت. فرقی نمیکند که یک کسب و کار در چه حوزه کاری مشغول به فعالیت است، اگر رقبای آنلاین زیادی در حوزه کاریشان وجود دارد، باید از استراتژی سئو مناسبی استفاده کنند.
سئو به چنین کسب و کارهایی کمک میکند تا بر رقبای آنلاین خود برتری پیدا کنند و سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهند. هرچه بازدید کننده بیشتری جذب کنید، شانس شما برای افزایش درآمد بیشتر خواهد شد.
9-شرکتهای ارائه دهنده خدمات آنلاین
شرکتهای بسیار زیادی وجود دارند که به صورت آنلاین در دسترس هستند و خدمات خود را تنها به صورت آنلاین ارائه میدهند. تمامی آژانسهایی دیجیتال مارکتینگ، سئو و تولید محتوا از این قبیل شرکتها به شمار میآیند.
از آنجایی که این شرکتها با بهترین متخصصهای سئو همکاری میکنند، قرار گرفتن در رتبههای برتر این حوزه کاری بسیار ستخت میباشد. از طرفی تقاضا برای این دسته از خدمات بسیار افزایش پیدا کرده است، به همین دلیل شرکتهای فعال در این زمینه سرمایه گذاریهای بزرگی بر روی سئو وبسایت خود انجام دادهاند.
10-مجلات، وبلاگها و پایگاههای خبری
امروزه یکی از محبوبترین مدلهای درآمدی آنلاین، تولید و انتشار محتوا و جذب بازدید کننده است. وبسایتهایی که از بازدیدکنندههای بسیار بالایی در طول روز برخوردار هستند، میتوانند از طریق تبلیغات آنلاین درآمد خوبی بدست بیاورند.
البته باید به این نکته توجه داشته باشید که تنها تولید و انتشار محتوا به شما کمک نخواهد کرد. چنین وبسایتهایی باید یک استراتژی سئو مشخصی داشته باشند که هم محتواهای بهینه سازی شدهای که به تمامی سوالات کاربر پاسخ میدهد را تولید کنند، و هم ارتباط معنایی کاملی بین تمامی صفحات انتشار یافته در یک موضوع خاص ایجاد کنند.
ایجاد استراتژی سئو برای وبسایتهای محتوا محور، یکی از مواردی است که در هنگام انجام سئو وبسایت، به مشتریان خودم ارائه میدهم.
آیا تمام کسب و کارها به سئو نیاز دارند؟
اگر مدیر یک کسب و کار هستید، قبل از اینکه بخواهید بودجه بازاریابی آنلاین خود را مشخص کنید، باید تحقیقات کاملی انجام دهید و بررسی کنید مخاطبهای شما در کدام یک از کانالها و پلتفرمهای آنلاین، فعالیت دارند.
اگر عمده مخاطبهای شما از طریق موتورهای جستجو مانند گوگل به دنبال خدمات و محصولات شما میگردند، استفاده از سئو برای موفقیت کسب و کارتان یک الزام است.
اما اگر مخاطبهای شما بیشتر در شبکههای اجتماعی حضور دارند، شاید بهتر باشد که تمرکز خودتان را بر روی پلتفرمهای اجتماعی بگذارید.
علاوه بر این اگر رقبای آنلاین کمی دارید یا اصلا رقیب آنلاینی ندارید، میتواند سرمایه گذاری محدودتری بر روی سئو وبسایت خودتان انجام دهید.
حرف آخر
امروزه کمتر کسب و کاری را میتوان پیدا کرد که برای تبلیغ محصول و خدمات خود از وبسایت استفاده نکند. هر شرکتی که به دنبال حضور آنلاین قدرتمندی باشد، باید حتما از استراتژی سئو بهره ببرد.
در این مقاله سعی کردم تا کسب و کارهایی که موفقیت آنها به فرآیند سئو بستگی دارد را به شما معرفی کنم. مطمئنا با گذشت زمان کسب و کارهای بیشتری وارد فضای وب میشوند و اهمیت استفاده از سئو (SEO) برای این حوزهها، بیشتر از قبل خواهد شد.