ورود ترافیک به صفحات هدف وبسایت برای هر کسب و کاری مهم و حیاتی است. به همین دلیل کسب و کارها بودجه بالایی برای جذب ترافیک از طریق مختلف اختصاص میدهند. اما ترافیک وبسایت چیست؟
در این پست میخواهم به طور کامل شما را با ترافیک وبسایت و انواع آن آشنا کنم و تکنیکهایی جهت افزایش ترافیک ارگانیک وبسایت در اختیارتان قرار دهم.
ترافیک وبسایت چیست؟
منظور از ترافیک وبسایت، تعداد بازدیدکنندگانی است که به وبسایت وارد شده و یک یا چند صفحه از وبسایت را در مرورگر خود باز میکنند. ترافیک وب با تعداد بازدیدهای انجام شده اندازه گیری میشود و یک روش رایج جهت سنجش اثربخش بودن کسب و کارهای آنلاین در جذب مخاطب میباشد.
تمام سایتها به شکلی دنبال افزایش ترافیک برای صفحات خود هستند.
انواع مختلف ترافیک ورودی وبسایت
هر وبسایتی میتواند از روشهای مختلفی برای صفحات خود ترافیک جذب کند. در ادامه به انواع کانالهای جذب ترافیک برای وبسایت اشاره خواهم کرد:
1-ترافیک ارگانیک
اصطلاح “ترافیک ارگانیک” برای اشاره به بازدیدکنندگانی است که از طریق نتایج ارگانیک (بدون پرداخت) وارد وبسایت میشوند. ترافیک ارگانیک زمانی بدست میآید که شخصی کوئری خود را در موتور جستجو سرچ کند و وبسایت شما را در صفحه SERP مشاهده کند و از طریق آن وارد سایت شما شود. استفاده از ابزارهای مناسب این اجازه را به شما میدهد تا کلمات و عبارات کلیدی مرتبطی که میتوانند برای شما ترافیک تولید کنند، پیدا کنید.
خدمات مشاوره سئو جهت افزایش ترافیک ارگانیک
2-کسب ترافیک از طریق Referrals
Referral یا ارجاع به ترافیکی گفته میشود که در آن بازدیدکننده از طریق لینکی از وبسایتی دیگر وارد سایت شما شود. با استفاده از UTM و ابزار گوگل آنالیتیکس میتوانید ترافیک ارجاع شده از سمت سایر وبسایتها را بررسی کنید.
3-جذب ترافیک از طریق شبکههای اجتماعی
زمانی که کاربر وبسایت شما را از طریق لینک قرار گرفته در شبکههای اجتماعی پیدا میکند و وارد وبسایتتان میشود، ترافیک ورودی حاصل از آن در دسته بندی ترافیک بدست آمده از شبکههای اجتماعی قرار میگیرد.
این ترافیک میتواند از طریق لینکهای به اشتراک گذاشته شده در اینستاگرام، فیسبوک، توئیتر، تلگرام و سایر رسانههای اجتماعی دیگر به دست بیاید.
4-ترافیک پولی
ترافیک پولی به ترافیکی گفته میشود که از طریق هزینه کردن بدست میآید. برای مثال ایجاد کمپین PPC در گوگل را در نظر بگیرید، ترافیک به دست آمده از تبلیغات گوگل به عنوان ترافیک پولی شناخته میشوند.
5-ترافیک مستقیم
منظور از ترافیک مستقیم زمانی است که کاربر، نام دامنه وبسایت شما را در نوار جستجو مرورگر سرچ میکند و مستقیما وارد وبسایت شما میشود. به چنین ترافیکی ترافیک مستقیم گفته میشود. برای جذب ترافیک مستقیم باید از برندینگ قوی برخوردار باشید و برند شما شناخته شده باشد.
6-ترافیک بدست آمده از ایمیل مارکتینگ
منظور از ترافیک بدست آمده از ایمیل مارکتینگ، زمانی بدست میآید که یک کمپین ایمیل مارکتینگ اجرا میشود و برخی از گیرندگان ایمیل بر روی لینکهای قرار داده شده کلیک میکنند. کاربرانی که به این شکل وارد وبسایت میشوند، در دسته ترافیک بدست آمده از ایمیل مارکتینگ قرار میگیرند.
چگونه ترافیک ورودی وبسایت را بررسی کنیم؟
ابزارهای آنلاینی وجود دارند که به شما اجازه میدهند حجم ترافیک ورودی وبسایتتان را اندازه گیری کنید. ابزارهای آنالیز ترافیک ورودی شامل سرچ کنسول گوگل، گوگل آنالیتیکس، SimilarWeb، Matomo، Clicky و … میباشند که به شما کمک میکنند تعداد افراد بازدیدکننده وبسایت خود را بدست بیاورید. هر کدام از این ابزارها قابلیتهای خاص خود را دارند و به شما اجازه میدهند تا پارامترهای خاصی را اندازه بگیرید.
اهمیت ترافیک وبسایت برای کسب و کارها
ترافیک ورودی وبسایت برای هر کسب و کار آنلاین، بسیار مهم میباشد. هرچه کاربران بیشتری به وبسایت شما وارد شوند، تعداد مشتریهای بالقوه بیشتری کسب خواهید کرد. بسته به نوع کسب و کار و وبسایتی که اداره میکنید، هر بازدید کننده میتواند به روشهای مختلفی برای شما درآمدزایی ایجاد کند.
خرید محصول، سفارش خدمات، کلیک بر روی تبلیغات و خرید با استفاده از لینکهای شما (شرکت در افیلیت مارکتینگ) از جمله روشهای محبوب کسب درآمد از بازدیدکنندهای وبسایت به شمار میآیند.
در بین تمامی کانالهای تولید ترافیک ورودی به وبسایت، ترافیک ارگانیک به دلیل رایگان بودن و حجم بسیار بالای آن از اهمیت بیشتری برخوردار میباشد. به همین دلیل تمام کسب و کارها تلاش میکنند تا ترافیک ارگانیک وبسایت خود را افزایش دهند.
چگونه ترافیک ورودی ارگانیک را افزایش دهیم
ترافیک ارگانیک از اهمیت بسیار بالایی برای تمامی وبسایتها برخوردار است و مزیتهای فراوانی برای کسب و کارهای آنلاین به همراه میآورد. اما آیا افزایش ترافیک ارگانیک وبسایت ساده است؟
خیر، افزایش ترافیک ارگانیک وبسایت یک فرآیند طولانی مدت است که نیازمند داشتن مهارتهای سئو و دیجیتال مارکتینگ میباشد. در صورتی که با مفاهیم سئو و دیجیتال مارکتینگ آشنا نیستید، میتوانید از آژانسها و فریلنسرهای موجود در این حوزه کمک بگیرید. با سرمایه گذاری بر روی خدمات سئو وبسایت، میتوانید ترافیک ورودی ارگانیک خود را به شکل کاملا محسوسی افزایش دهید.
در صورتی که میخواهید سئو وبسایتتان را شخصا انجام دهید، نکات زیر به شما کمک خواهد کرد تا ترافیک ارگانیک وبسایتتان را افزایش دهید.
1-پیدا کردن کلمات کلیدی
تحقیق کلمات کلیدی مرتبط با وبسایت اولین کاری است که برای افزایش ترافیک وبسایت خود باید انجام دهید. منظور از کلمات کلیدی، کلمات و عباراتی است که توسط کاربران جستجو میشود. شما باید به دنبال کلمات کلیدی باشید که از نظر معنایی با موضوع کلی وبسایت شما مرتبط باشند.
2-ایجاد نقشه موضوعی
پس از پیدا کردن کلمات کلیدی، باید تمامی موضوعات مرتبط با موضوع اصلی صفحات وبسایت خود را پیدا کنید. با استفاده از تکنیکهای سئو سمانتیک و نمایش ارتباطات موجود بین این موضوعات، برای کلمات کلیدی بیشتری رتبه بندی خواهید شد. داشتن چنین استراتژی شانس شما را برای کسب ترافیک ارگانیک بیشتر، افزایش خواهد داد.
3-بهینه سازی تکنیکال وبسایت
بهینه سازی فنی سایت یک فرآیند ضروری جهت افزایش ترافیک ارگانیک صفحات وب است. در صورتی که موتور جستجو نتواند صفحات یک وبسایت را کراول و ایندکس کند، این صفحات در نتایج جستجوهای مرتبط رتبه بندی نمیشوند و ترافیکی را برای وبسایت بدست نمیآورند.
سئو تکنیکال الزامات موتور جستجو را بر روی وبسایت پیاده سازی میکند تا صفحات به راحتی توسط گوگل کراول و ایندکس شوند. در این صورت ترافیک ارگانیک صفحات وبسایت افزایش پیدا میکند.
4-بهینه سازی داخلی صفحات
استفاده از سئو داخلی به صفحات وبسایت کمک میکند تا برای کلمات و عبارات کلیدی مدنظر، ترافیک ارگانیک جذب کند. استفاده از سئو داخلی به شما کمک میکند تا صفحات سایت خود را برای کلمه کلیدی و انتیتی مورد نظر خود بهینه سازی کنید تا در هنگام جستجوهای مرتبط با این کلمات در گوگل، صفحات وبسایت شما در صفحه SERP رتبه بندی شوند.
سئو داخلی سایت شامل تکنیکهای مختلفی از جمله بهینه سازی تگ عنوان صفحات، بهینه سازی محتوا موجود در صفحه، بهینه سازی تصاویر، بهینه سازی توضیح متا، بهینه سازی لینکهای داخلی و … میباشد. با مشخص کردن کلمات کلیدی و هدف پشت جستجو، میتوانید سئو داخلی وبسایت را به شکلی موثرتر پیاده سازی کنید.
در صورتی که برای بهبود سئو داخلی و ترافیک مرتبط وبسایتتان به یک متخصص نیاز دارید، میتوانید از خدمات سئو داخلی من برای جذب ترافیک ارگانیک بیشتر روی کلمات و عبارات مدنظرتان، استفاده کنید.
5-تولید و انتشار محتوای با کیفیت به صورت مداوم
بلاگینگ و تولید و انتشار محتوا با کیفیت، یکی از تاثیرگذارترین راهها برای افزایش ترافیک ارگانیک وبسایت است. با درک نیاز کاربران و موضوعاتی که برای آنها جالب است، دست به تولید محتوای آموزشی و انتشار آن در وبلاگ سایت خودتان بزنید.
کاربران برای پیدا کردن جواب سوال خود، روزانه سوالات زیادی را در گوگل جستجو میکنند. در ابتدا باید تمامی سوالات مرتبطی که کاربران درباره برند، محصولات و خدمات شما میپرسند را شناسایی کند. پس از شناسایی و خوشه بندی سوالات مرتبط، محتواهایی تولید کنید که به تمامی نیازها و سوالهای مخاطبهای شما پاسخ دهند. با این کار تخصص خودتان را به موتور جستجو و کاربران خود نمایش خواهید داد.
در صورتی که گوگل وبسایتتان را به عنوان یک منبع متخصص در حوزه کاریتان در نظر بگیرد، شانس شما برای بهبود رتبه بندی و کسب ترافیک ارگانیک بیشتر، افزایش پیدا میکند.
6-لینک سازی
منظورم از لینک سازی، کسب بکلینکهای با کیفیت از وبسایتهای مرتبط و شناخته شده است. بکلینکها به دو شکل به افزایش ترافیک وبسایت شما کمک میکنند. اول اینکه بکلینکها میتوانند به صورت مستقیم برای وبسایتتان ترافیک ایجاد کنند. کاربران با پیدا کردن این لینکها و کلیک بر روی آنها وارد وبسایت شما خواهند شد.
دوم اینکه بکلینکها یکی از تاثیرگذارترین پارامترها در افزایش رتبه صفحات سایت در صفحه نتایج موتور جستجو میباشند. هرچه تعداد بکلینکهای با کیفیت وبسایت شما افزایش پیدا کند، رتبه بندی وبسایت شما در گوگل بهبود پیدا میکند. افزایش رتبه بندی نیز به افزایش ترافیک ارگانیک ورودی منجر خواهد شد.
نتیجه گیری
هدف از ایجاد وبسایت و بهینه سازی آن، کسب ترافیک ورودی و در نهایت کسب درآمد است. در صورتی که وبسایتتان ترافیک ورودی نداشته باشد، عملا برای شما ارزشی نخواهد داشت.
در این مقاله سعی کردم تا تمامی روشهای کسب ترافیک برای یک وبسایت را به شما توضیح دهم. مهمترین کانال ورود ترافیک به هر وبسایت، ترافیک ارگانیک آن است. ترافیک ارگانیک بیشترین حجم از ترافیک اکثر وبسایتها را تشکیل میدهد و به صورت رایگان بدست میآید. جهت افزایش ترافیک ارگانیک صفحات وب، باید از یک استراتژی سئو اختصاصی برای وبسایتتان بهره ببرید.
امیداوارم که این مقاله برای شما مفید وافع شده و به شما در درک بهتر ترافیک وبسایت کمک کرده باشد.