اینترنت تقریبا در تمامی جنبههای زندگی ما نفوذ کرده است. گوگل به یک فعل تبدیل شده و افراد مختلف به اصطلاح سوالات خودشان را گوگل میکنند. موتورهای جستجو به اولین جایی تبدیل شده که اکثر مردم برای هر چیزی که نیاز دارند یا میخواهند اطلاعات بیشتری در مورد آن کسب کنند، سر میزنند.
این جملات برای شما و کسب و کارتان چه معنایی دارد؟
ساده بخواهم بگویم، ایجاد و تبلیغ محتوایی که بتواند در نتایج جستجو ظاهر شود، هیچ موقع مهمتر از امروز نبوده است. در حال حاضر استفاده از استراتژیهای آنلاین مارکتینگ، یکی از موثرترین روشها برای دستیابی به مشتریان جدید است.
در این مقاله میخواهم مهمترین استراتژیهای بازاریابی اینترنتی که به رشد کسب و کار آنلاینتان کمک میکنند، به شما معرفی کنم.
1-بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستجو
سئو یا SEO که مخفف (Search engine optimization) میباشد، به معنای بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستجو است. سئو فرآیند بهبود کیفیت و کمیت ترافیک ارگانیک ورودی به وبسایت از موتور جستجو است. هدف اصلی سئو، بهبود رتبه بندی صفحههای وبسایت در رتبه بندی موتور جستجو است.
با استفاده از فرآیند سئو میتوانید برند، خدمات و محصولاتتان را در مقابل مشتریانی قرار دهید که به برند یا محصولات شما علاقهمند میباشند.
سئو به عنوان یکی از بهترین استراتژیهای بازاریابی اینترنتی شناخته میشود که باعث افزایش آگاهی و اعتبار برند میشود. از آنجایی که بهینه سازی وبسایت مزیتهای زیادی را با خود به همراه دارد، کسب و کارها بر روی استفاده از خدمات سئو به عنوان یک استراتژی بازاریابی اینترنتی سرمایه گذاری میکنند.
2-بازاریابی شبکههای اجتماعی
بازاریابی شبکههای اجتماعی به معنای استفاده از پلتفرمها و رسانههای اجتماعی برای تبلیغ محصول و خدمات است. شبکههای اجتماعی برای همه در دسترس هستند و به کسب و کارها اجازه میدهد تا فعالیت مصرف کنندگان و مشتریهای بالقوه خود را تحت نظر داشته باشند.
شبکههای اجتماعی به کسب و کارها اجازه میدهد تا پیوند عمیقتری میان خود و مشتریها ایجاد کنند، فروش خود را افزایش دهند و برای وبسایت خود ترافیک ایجاد کنند.
البته استفاده از شبکههای اجتماعی، چالشهایی را با خود به همراه دارند. برای مثال شما باید بهترین پلتفرم را جهت فعالیت انتخاب کنید، مخاطب هدف خود را درک نمایید و توانایی برآورده کردن انتظارات مصرف کنندهها را داشته باشید. با غلبه کردن بر این چالشها میتوانید از مزیتهای بازاریابی شبکههای اجتماعی، حداکثر استفاده را ببرید.
امروزه بسیاری از بازاریابها از بازاریابی شبکههای اجتماعی به عنوان یکی از موثرترین استراتژیهای بازاریابی اینترنتی نام میبرند.
3-اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسر مارکتینگ شکلی از بازاریابی شبکههای اجتماعی است. در این استراتژی، فردی شناخته شده و تاثیرگذار در حوزه کاری مرتبط، محصولات و خدمات یک شرکت یا کسب و کار را به صورت مستقیم و غیر مستقیم به مخاطبهای خود، معرفی و تبلیغ میکند.
اینفلوئنسرها افراد شناخته شده در هر حوزه کاری هستند که دارای فالوورهای زیادی میباشند و از توانایی تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. آنها تبلیغات منحصر به فردی ایجاد میکنند که میتواند تاثیرگذاری بهتری بر روی مصرف کنندهها داشته باشد. استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ میتواند عملکرد تبلیغاتی یک برند را بهبود ببخشد.
4-بازاریابی محتوایی
بازاریابی محتوایی شکلی از مارکتینگ است که بر ایجاد، انتشار و توزیع محتوا برای مخاطبان هدف متمرکز میباشد. استفاده از بازاریابی محتوایی باعث اعتماد کردن مخاطبها به برند، تولید سرنخ، افزایش نرخ بازگشت کاربران و بهبود نرخ تبدیل میشود.
امروزه کسب و کارهای آنلاین به خوبی با اهمیت بازاریابی محتوایی آشنا شدهاند و بخشی از بودجه مارکتینگ خود را به این استراتژی، اختصاص میدهند.
5-بلاگینگ یا وبلاگ نویسی
بلاگینگ یا وبلاگ نویسی نوعی استراتژی بازاریابی محتوایی است. داشتن استراتژی وبلاگ مارکتینگ به کسب و کارها کمک میکند تا مخاطبها و مشتریان بالقوه را از طریق موتورهای جستجو، جذب کنند.
با داشتن استراتژی قدرتمند و انتشار منظم محتوا در وبلاگ، این روش میتواند تاثیر مثبتی بر روی سئو وبسایت داشته باشد و ترافیک ارگانیک زیادی را برای شما به وجود بیاورد.
6-افلیت مارکتینگ
افلیت مارکتینگ یا بازاریابی وابسته، نوعی بازاریابی مبتنی بر عملکرد است که در آن کسب و کار به ازای هر بازدید کننده یا مشتری که توسط این روش بدست میآورد، به یک یا چند وبسایت پاداش میدهد.
استفاده از افلیت مارکتینگ به کسب و کارها این اجازه را میدهد تا محصول خود را با بودجهای کم، تلاش و زمان اندک و با ریسکی محدود به بازار عرضه کنند. در عین حال این روش از بازگشت سرمایه بالایی برخوردار است و به آگاهی از برند و رشد کسب و کار کمک میکند.
7-بازاریابی ایمیلی
بازاریابی ایمیلی به معنای ارسال پیام تبلیغاتی با استفاده از ایمیل به گروهی از افراد خاص و هدف یک کسب و کار است. هر ایمیلی که به مشتریهای بالقوه و حتی مشتریان فعالی ارسال میگردد، میتواند به عنوان ایمیل مارکتینگ در نظر گرفته شود.
با استفاده از ایمیل مارکتینگ میتوانید ارتباط میان کسب و کار و مشتریان را حفظ کنید و آنها را در مورد فعالیت کسب و کارتان به روز نگه دارید. هر چه مشتریها بیشتر در مورد کسب و کار شما بیاموزند و بیشتر در مورد کسب و کارتان بشنوند، بیشتر به کسب و کار شما اعتماد خواهند کرد.
8-پرداخت به ازای کلیک (PPC)
PPC که مخفف (Pay-per-click) و به معنای پرداخت به ازای کلیک میباشد، نوعی بازاریابی موتور جستجو است که در آن تبلیغ کننده هنگام کلیک بر روی تبلیغ، به ناشر مبلغی را پرداخت میکند.
این روش به افزایش آگاهی از برند کمک میکند و ترافیک پولی خوبی را به صفحات مدنظر هدایت میکند.
چرا استفاده از استراتژیهای بازاریابی آنلاین مهم است؟
استفاده از استراتژیهای بازاریابی آنلاین از آن جهت مهم میباشد که به شما در دریافت ترافیک با کیفیت کمک میکند. با استفاده از این استراتژیها هر کسب و کار میتواند مشتریان بالقوه خود را به طور خاص و بر اساس ویژگیهای مختلفی هدف قرار دهد.
علاوه بر این، اکثر روشهای بازاریابی آنلاین از هزینه بسیار پایینتری نسبت به روشهای بازاریابی سنتی برخوردار هستند.
حرف آخر
در این مقاله سعی کردم استراتژیهایی را به شما معرفی کنم که با استفاده از آنها بتوانید کسب و کار آنلاین خود را گسترش دهید. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که سرمایه گذاری بر روی تنها یک مورد از این روشهای بازاریابی اینترنتی، آنچنان کارساز نخواهد بود. برای اینکه بتوانید از مزیتهای بازاریابی آنلاین بهره ببرید، باید چند مورد از این استراتژیها را در کنار هم انجام دهید. با توجه به محصولات و خدماتی که ارائه میدهید، مخاطبهای هدف و نیاز کسب و کارتان، میبایست ترکیبی از این روشها را در کنار هم استفاده کنید تا حداکثر تاثیرگذاری را برای کسب و کارتان داشته باشد.